Concursului judetean de recenzii "In duel cu o carte", editia I PDF Imprimare Email
Joi, 29 Octombrie 2015 20:37

Rezultatele Concursului Judetean de Recenzii "In duel cu o carte", Editia 1 ~  detalii aici

Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu “ATEENS”

în parteneriat cu

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova

organizează

CONCURSUL JUDEŢEAN DE RECENZII „ÎN DUEL CU O CARTE”, ediţia I

Condiţii de participare

Concursul se adresează elevilor (gimnaziu şi liceu) şi se desfăşoară pe două secţiuni:

(1) recenzie de carte românească şi (2)recenzie de carte străină.

Desfăşurarea Concursului

Elevii care doresc să participe se pot înscrie exclusiv la una dintre secţiuni.

La prima secţiune, participanţii la concurs vor trimite o lucrare de maximum 3 pagini, cuprinzând recenzia unei cărţi din beletristica românească, apărută, în primă ediţie, în anii 2013, 2014, 2015.

La a doua secţiune, participanţii la concurs vor trimite o lucrare de maximum 3 pagini, cuprinzând recenzia unei cărţi din beletristica străină, tradusă pentru prima dată în limba română în anii 2013, 2014, 2015.

Recenziile trebuie să fie originale, cele copiate vor fi descalificate. Fiecare recenzie va conţine citate din cartea respectivă. Fiecare text va fi însoţit de diacritice şi se va încadra în 500 – 1000 de cuvinte.

Lucrările nesemnate vor fi trimise on-line, ca document ataşat (caractere româneşti; format .doc: Times New Roman 12, aliniat stânga-dreapta, la un rând), însoţite de Fişa de participare din Anexă completată cu datele solicitate.Recenzia şi fişa se vor transmite într-un folder salvat cu numele participantului şi secţiunea la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Indiferent de secţiunea la care participă, lucrările se vor trimite în perioada 22.10.2015 – 7.11.2015.

Materialele trimise după data de 07.11.2015 nu vor mai putea participa la Concurs.

Premiile Concursului

Juriul va face selecţia lucrărilor câştigătoare şi premierea câştigătorilor.Premiile (I, II, III şi 3 menţiuni pentru nivelurile gimnaziu şi liceu), constând în cărţi, vor fi oferite de către Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu “ATEENS”. Lucrările câştigătoare vor fi publicate în format electronic în revista concursului.

Informaţii suplimentare

Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu “ATEENS”, Ploieşti, strada Nalbei, nr.3

Fisa de participare

Ultima actualizare în Marţi, 29 Martie 2016 21:15